Zakaj je bioklimatska pergola cenovno v višjem rangu senčil

Kaj pomeni beseda bioklimatska pergola? V zadnjem času je poplava raznih imen in poimenovanj za vedno enake izdelke ali vsaj podobno. Potrošniki smo kar malo zavedeni z različnimi poimenovanji, lahko bi se reklo tudi nevedni.

Zakaj je bioklimatska pergola cenovno v višjem rangu senčil

Zaščita pred soncem in raznimi vremenskimi vplivi je enostavno samo zaščita in temu se enostavno reče tenda. Vendar danes vsak proizvajalec svoj izdelek poimenuje po svoje, samo, da pritegne kupca. Minimalne spremembe na tendah in že dobiš novo poimenovanje. Pa poglejmo reklamo enega izmed neštetih proizvajalcev zaščit pred vremenom, na njegovem letaku z velikimi črkami piše, da je njihova bioklimatska pergola edini proizvod, ki ob sončnem vremenu hkrati zagotavlja zaščito pred soncem, torej zagotavlja senco in pa zračenje, ob dežju nudi streho nad glavo ter hkrati zadostno količino svetlobe.

Tako naša bioklimatska pergola zagotavlja sedenje na terasi vaše hiše tako v vročih poletnih mesecih ter pomladnih in jesenskih deževnih mesecih. Vse to pa je mogoče zaradi naših inovativnih stropnih lamel, ki se poljubno obračajo pod različnimi koti. Lahko pa se še dodatno kombinira v različnih kombinacijah zapiranja stranic, kar še dodatno poveča udobno bivanje pod njo. Nekateri našo modeli imajo v stropnih lamelah vgrajen sistem ogrevanja, ki zagotavlja, da se v primeru sneženja sneg stopi, v notranjosti pa je poskrbljeno tudi za odtekanje vode. Vsi naši modeli so opremljeni z LED lučkami. Pestra izbira barv pa vam omogoča, da je bioklimatska pergola res popoln dodatek vaši hiši. Ta bioklimatska pergola se morda res razlikuje od ostalih tend in pergol, zaradi njene specifične strehe, kjer se lamele odpirajo in zapirajo po želji uporabnika.

Vse ostalo, od opremljenosti z lučmi do možnosti priklopa različnih senzorjev za dež in sonce, pa je enako kot pri ostalih senčilih. Ja, pa razlikuje se tudi po strošku oziroma ceni takšnega proizvoda, ki je vsaj enkrat višji kot pri ostalih senčilih.